blckbx today: Permanente coronawet dichterbij | Twitter-complot? | Asielzoeker politieke speelbal

blckbx today: Permanente coronawet dichterbij | Twitter-complot? | Asielzoeker politieke speelbal

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #67 maandag 29 augustus 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-08-29

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Maandag 29 augustus 2022
– De avondklok, het sluiten van scholen én het coronatoegangsbewijs moeten volgens de Raad van State opgenomen worden in de nieuwe permanente
coronawet. Arts en specialist Ouderengeneeskunde Jorine Hammink is bezorgd over deze maatregelen, waarvan waarvan de nut en noodzaak ernstig wordt betwijfeld.

– Vandaag oordeelde de rechter dat de eigenaresse van het ‘asielhotel’ in Albergen haar hotel toch moet verkopen voor de opvang van asielzoekers. Naast gemeentes worden dus nu ook ondernemers gedwongen om mee te werken aan het verhelpen van een probleem dat niet zomaar opgelost kan worden.

– Oud-journalist van de New York Times Alex Bereson klaagt het Witte Huis aan. Het blijkt dat de Amerikaanse overheid aan Twitter vroeg zijn account te verwijderen. De reden hiervoor was zijn kritiek op het coronabeleid, maar het blijkt dat hij nooit de richtlijnen van Twitter heeft overschreden.

Desk: Specialist Ouderengeneeskunde dr. Jorine Hammink, historicus en Amerika-deskundigeLaura Slot en onderzoeksjournalist Daan de Wit
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-08-29 (na afloop van de uitzending)

Meer weten over Daan de Wit? https://www.andermens.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Inhoudsopgave
00:00 Nieuws van de dag
9:36 Asielzoeker politieke speelbal (Daan)
27:31 Journalist klaagt Witte Huis aan na samenzwering met Twitter (Laura)
40:40 Discussie rond ‘coronawet’ zwelt aan na advies Raad van State (Jorine)

One thought on “blckbx today: Permanente coronawet dichterbij | Twitter-complot? | Asielzoeker politieke speelbal

 1. Blackbox zoals altijd weer goed bezig. Ook goed dat ze toch de beelden van ter Apel laten zien. Dit is hoe kritische en objectieve journalistiek eruit ziet.

 2. Falend uitzetbeleid werd in het verleden met pardonnen of getolereerde illegaliteit opgelost Doorstroming uit AZC's werd bevorderd door wachttermijnen van woningzoekenden voortdurend te verlengen (nu intussen 12-13 jaar) . En omdat veel mensen van een huren naar koop overstapten (nu praktisch onmogelijk). We zijn decennia verder en nog steeds faalt het uitzetbeleid en regulatie van de aantallen. De aantallen asielzoekers mogen niet anders zijn als anders, de andere omstandigheden zoals de doorstroming wel. En dan raakt de emmer natuurlijk heel snel vol. Iets dat de regering kon voorspellen, maar vooruitzien is niet de sterkste kant van de politiek. Men is vooral met het nu bezig en het zoeken naar een korte termijn-oplossing. Afgezien van loze beloften horen we heel weinig over de herziening van een beleid, dat al decennialang veel te rekkelijk wordt toegepast.

 3. Als iemand een pak aan heeft denk hij dat hij beter is dan een ander ofwel boven geheven dan anderen maar hoe zit het dan met zijn remsporen en zijn piemelbrie denk naar

 4. In Spanje rennen vakantiegangers smorgens ook naar een deken….Hoe komen die mensen hier? Worden die met de bus in Syrië opgehaald? En jonge mannen…….ik zeg terugsturen.

 5. Ik wilde inderdaad bijna stoppen met kijken bij het propagandafilmpje van Ter Apel in het begin……pure emotie tv met hoge dosis hypnose en manipulatie.

 6. Over voedselbanken hoor ik nooit iemand de agelopen jaren waar Nederlanders in nood eten mogen halen. Voedselbank is in een land als Nederland ook een grove schande.

 7. Nu wordt er gespeculeerd over doel Raad van state. Erg warrig wordt t besproken. Waarom wordt er niet iemand uitgenodigd die de achtergrond van het advies kan toelichten? Dan wordt t meteen duidelijk en dat voorkomt dat warrige gespeculeer.

 8. De woningcrisis is ontstaan zuiver en alleen door immigratie. Niet door stikstofbeleid zoals nu wordt beweerd. Normaal heeft een kind dat wordt geboren pas over een jaar of 20 woonruimte nodig. Dan zijn er weer veel woningen vrijgekomen door overlijdens. Doordat er jaarlijks tienduizenden 'nieuwe Nederlanders' bijkomen die niet over twintig jaar maar NU woonruimte nodig hebben komt alles in het gedrang. Maak je los van de VS, stop met oorlog en stop met immigratie

 9. Voor de zwaarte van onderwerp komt Jorine haar verhaal niet goed over, euh euh ehm, de intonatie van haar stem was te zacht. Hierdoor kwam het wat vaag over…. Maar ze doet het wel, en als ik er zou staan sjejus dat wordt een ramp. Dus hoop ik dat ze volgende keer beter uit de verf komt ….

 10. 90% zijn allemaal mannen in soldatenleeftijd die hier heen gestuurd worden via NGOs die betalen de mensensmokkelaars. Ze worden bij de grens van de EU afgeleverd en daarna worden ze door de EU vervoerd naar waar ze deze soldaten verdeeld worden over landen en in Frankrijk worden ze op bootjes gezet en richting de EU gestuurd.
  De elites willen een einde maken van de westerse cultuur en de westerse filosofie. Het Rutte regime maakt zich schuldig aan mensensmokkel.

 11. 2 jaar was griep verdwenen en nu moeten ze er wat mee en bedenken ze dat er nu heel veel griep is geweest dit jaar. Manipuleren van data en en fraude door de W.H.O.

 12. Vind dat asielitem te emotioneel gebracht. Die mensen doen het zichzelf aan. Alsof wij maar moeten regelen dat ze een dak boven hun hoofd krijgen als ze heel europa doodreizen. Owh en ik zie er veel met een smartphone lopen. Blijkbaar kunnen ze dat wel betalen maar zelf een tent kopen is dan teveel. Dat moeten wij maar weer betalen. Ik wordt er zeer cynisch van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VACCINATIE MELDPUNT