blckbx today: MIT = OMT? | Censuur bedreigt volksgezondheid | Geen geld voor NL'er, wel voor WNF

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #66 vrijdag 26 augustus 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-08-26

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Vandaag weer kijkersvragen!
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur Bas Reijnierse gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv

Vrijdag 26 augustus 2022
– Vandaag hebben minister Robbert Dijkgraaf en Jolande Sap, voorzitter van het Maatschappelijk Impact Team (MIT), elkaar ontmoet. Het MIT is in het leven geroepen om een evenwichtigere maatschappijbrede weging te borgen bij nieuwe coronamaatregelen. In hoeverre kunnen we daar gerust op zijn?

– Lange tijd werden de ineffectiviteit van vaccins, afstand houden en mondkapjes in het tegengaan van een infecties gekwalificeerd als desinformatie en beschouwd als een bedreiging voor de volksgezondheid. Nu heeft YouTube de censuurregels hierover ongemerkt aangepast, terwijl deze censuur miljoenen mensen heeft beïnvloed.

– Het Wereld Natuur Fonds krijg dit jaar een recordsubsidie van 23 miljoen euro. Dit is bedoeld voor klimaatprotesten in Azië en Afrika om ‘klimaatrechtvaardigheid’ te bevorderen. Hoe kan dit in tijden van financiële onzekerheid voor miljoenen Nederlanders?

– Uitgelichte artikelen van de Andere Krant

Desk: Publicist Sietske Bergsma, gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt en wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-08-26 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Inhoudsopgave:
00:00 Countdown
2:13 Nieuws van de dag
18:23 Grote vraagtekens bij “sociaal-maatschappelijke OMT” van Jolande Sap
37:52 Censuur: gevaar voor de volksgezondheid
49:49 Uitgelichte artikelen van De Andere Krant
56:34 Recordsubsidie voor klimaatprotesten Wereld Natuur Fonds
1:08:41 De kijkersvragen

24 thoughts on “blckbx today: MIT = OMT? | Censuur bedreigt volksgezondheid | Geen geld voor NL'er, wel voor WNF

 1. IK KOOP LEKKER BIJ DE BIO BOER ALLES LUXE? FASHION?KOOPZUCHT? ALLES WILLEN HEBBEN? NOOIT AAN MEE GEDAAN.GOED ETEN LANGDURIGE KLEDING NIET MODEONDERHEVIG!

 2. Minuut 45:50. Je mag niet over Biden praten. Niet omdat het een complot man is. Maar omdat de verkiezingen gefraudeerd zijn. Daarom mag je geen kritiek hebben over die man op de sociaal media.

 3. De waarheid is absoluut. waar hij het over heeft zijn meningen. Een mening kan de waarheid zijn of een leugen. de perceptie van een persoon is nog geen waarheid! De psycholoog heeft het over waarheden, terwijl hij gewoon over meningen spreekt. Er bestaat JOUW en MIJN MENING,… Niet JOUW en MIJN WAARHEID. De waarheid is gedefinieerd als geldend voor iedereen. 2 plus 2 is 4…al denken sommigen dat het 5 is !

 4. Asielzoekers: 'Problem-Reaction-Solution! '
  Dit is overduidelijk gecreerd.
  De overheid wil dit in eerste instantie niet oplossen: Fase "Emoties-Burgers-Koken". Zo onmenselijk, hier moet nu het uiterste aan gedaan worden, waarvan eerder de burgers hadden gezegd: no way, dat hebben we voor onszelf heel dringend nodig.

  Schoften!

 5. Deze “vluchtelingen “ zijn zelde uit de oorlog landen en 80% man.
  13:54. Het is ook helaas de waarheid de indianen zijn ook vermoord door de blanke in oa. Amerikaan.
  Waarom word geld niet voor belangrijke zaken gebruiken¡

 6. Iedereen die ZO DOM LULT als jullie aangaande de ROVERHEEID en HET RECHT LULLEN van de KOMENDE MASSA MOORD van de WERELDBEVOLKING, buiten dat zijn er alleen al in America meer dan 1 MILJOEN VERMOORD DOOR DE PRIKKEN, 1672 is niet zomaar een jaar, dit moet een SIGNAAL zijn voor HET TERUG BRENGEN VAN DE DOODSTRAF voor de FASCISTISCH COMMUNISTISCHE GLOBE HELL ISTISCHE MASSA MOORDENAARS

 7. Bij verslagvergever is het al gelukt via emotie gedrag/denkverandering !

  Benieuwd waar hij maandag mee komt
  Gaat hij ook eens de ca 31000 Nederlandse dakloze filmen?
  En hun nachtonderkomen vergelijken met de hotelkamers, cruiseschepen waar vele gelukzoekers al in gehuisvest zijn?

  Paar weken geleden moeder en dochter van de brug gesprongen omdat ze financiële problemen hadden en huur niet konden betalen!

 8. Bonsoir .. elke politiek en journalist moeten voor elke openbare verklaring uiten dat ze geen financele interesse belangen hebben … soort eerde verklaring ..

 9. Ik vind het heel erg dat de regering wetenschappers omkoopt om hun beleid te rechtvaardigen .Geld wat dom is maakt recht wat krom is .

 10. In Noordwijk aan zee liggen bunkers waar duizenden mensen in kunnen . Zo ook bij Wassenaar . Even de ingangen openbreken en wat voorzieningen aanleggen .( Atlantic wall wo 2 )

 11. In Sweden ging een verslaggever de straat op met de vraag zou je een asielzoeker in nood in je huis nemen, bijna iedereen waaraan de vraag werd gesteld zei ja, toen ze er werkelijk een tevoorschijn toverden van nou hier hebben we er een, bleken het allemaal deugmensen te zijn en had ook nagenoeg iedereen ineens een smoes, dit zou men hier ook eens moeten doen, geeft een prachtige beeld van hoeveel deugertjes er zijn die waneer het werkelijkheid word ineens de keutel intrekken!

 12. Waarom gaat Blackbox medeleven tonen met die asielzoekers dan? Het overgrote deel wat daar zit, zijn gelukzoekers. Gewoon asieltuig wat een dorp als Ter Apel al jarenlang terroriseerd. Waarom wordt daar geen aandacht aan besteed dan? Dat asieltuig heeft hier niks te zoeken. Eruit met dat asieltuig en de grenzen dicht, daar moet Blackbox voor staan!

 13. Heel sterke opinie van Sietske aangaande o a. YouTube. Hun wijziging in beleid heeft niets met voortschrijdend inzicht te maken maar alles met het aanvankelijk bewust in stand houden van leugens die vandaag door de vele wakkere mensen en vooral de harde feiten worden doorprikt. En mijnheer de psycholoog is nog wat naïef naar mijn gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VACCINATIE MELDPUNT